LARP fotografie (NL)

Uitleg over LARP fotografie en wat er met de foto's mag

Live Action RolePlaying

English version here

Sinds 2008 bezoek ik vele Live Action RolePlaying evenenementen in Nederland. Naast dat dit gewoon erg leuk is om te doen, vragen de soms zeer gedetailleerde sfeerbeelden samen met de meest fantastische kostuums gewoon om mooie foto's, en ik ben deze met veel plezier gaan vastleggen.

Zie mijn LARP portfolio voor een overzicht, of mijn LARP gallerij voor individuele evenementen. Niet alle LARPs staan hier tussen. Mocht je op een LARP hebben deelgenomen waar ik gefotografeerd heb? Stuur me een berichtje en ik kijk wat ik kan doen voor je!

Hoe kan ik foto's waar ik op sta delen of downloaden?

Je kan en mag LARP foto's die ik heb geschoten op een evenement altijd opslaan voor jezelf, tenzij anders is afgesproken met de organizatie van het evenement. Dit werkt als volgt.

  • Zodra de LARP is geweest maak ik een nieuwe gallerij met foto's. De eerste week kan je hierin alleen foto's bekijken, maar deel deze nog niet.

  • Downloaden en delen is expliciet nog niet aangezet. Dit is met een reden, respecteer dit aub en lees verder!

  • Mocht je om wat voor reden dan ook bezwaar hebben tegen een foto waar je op staat, vul dan dit formulier in of stuur me een bericht, dan gaat de foto er gelijk af.

  • Na ongeveer een week zet ik de sharing en download functionaliteit aan. Het is vanaf dan toegestaan om de foto's ook op social media te zetten, mits je de foto niet wijzigd en het logo intact laat en mij in de post tagt. "Foto door Ork de Rooij, https://orkfotografie.nl/ " of tag me als @orkfotografie

  • Let op: niet iedereen waardeert het als zijn foto ineens op social media staat. Hou hier rekening mee voordat je foto's post waarop ook anderen staan, en vraag hun dit van te voren.

Foto's zijn en blijven mijn eigendom. Het is niet toegestaan fotomateriaal te gebruiken voor andere doeleinden dan hierboven beschreven zonder schriftelijk overleg vooraf.

Ik ben organizator van een evenement - kan ik je inhuren?

Jazeker! Voor LARP evenementen maak ik graag ruimte passend bij jullie budget. Daarnaast vind ik het leuk om special effects te bouwen of blackboxes te draaien. Gooi me vooral een berichtje dan gaan we samen uitzoeken wat werkt!