Ork fotografie | Fotoshootweek Ardennen 2013

Fotoshootweek Ardennen 2013

June 04, 2013  •  2 Comments

Een weekje fotograferen is iets waar ik echt naar kan uitkijken, en afgelopen week kon het weer! Een midweekje in de Ardennen om daar samen met een aantal modellen en fotografen een paar dagen niets anders te doen dan foto's maken! De midweek, georganiseerd door Mirjam, had als thema 'fetish glamour', oftwel stapels leer, lak en latex! Iets waar ik nog niet veel van in mijn portfolio had, dus een goede gelegenheid om daar eens wat aan toe te voegen.

Daarnaast ook gelijk een uitstekende kans om de boel even de boel te laten, en mezelf weer even fotografisch op te laden. Lekker ongehinderd ergens een berg creativiteit op los laten. Foto's maken dus. Met als extra doel: mezelf eens verdiepen in een nieuw stukje software waar ik al een tijdje naar keek, maar tot dusver geen tijd voor had gevonden. Capture One Pro 7. Dit vooral omdat Corel Aftershot pro - mijn huidige nabewerkingssoftware helaas sinds de overname door Corel geen teken van leven meer lijkt te geven.  en al jarenlang openstaande bugs gewoon niet verholpen worden. Mocht dit in de toekomst veranderen, fantastisch! De kans dat ze mij echter dan al kwijt zijn als klant wordt wel steeds groter. Capture One voldoet namelijk best wel heel erg aan mijn wensen! Ik zit nu in een 2 maanden trial, en aan het einde daarvan ga ik de knoop doorhakken of ik het programma koop of niet. Een review volgt zeker!

Maar eerst... foto's! Bij deze een kort fotoverslag per dag!

 

Woensdag - vuur in de regen

Regen, regen, regen. En kennismaken! Iedereen vond het huisje wat we hadden nabij Trois Ponts vrij vlot, en we begonnen met een leuk klein groepje van 2 modellen en 3 fotografen. Gevoelsmatig een leuke club mensen die eerder gehinderd gaan worden door teveel creativiteit dan te weinig! Let's see what we get! :)

Omdat fotograferen jeukt zijn we die avond ondanks de regen er toch op uitgetrokken om een vuurspuwshoot te doen op een open vlakte nabij een oud vervallen hotel. Dat werd nog best even hectisch om voor elkaar te krijgen! Vuurspuwen is al pittig at the best of times, maar met de berg regen er bij en een tijdslimiet (of eigenlijk olie-limiet) er op werd het even aanpoten om de platen te maken die we wilden. Toch ben ik best wel tevreden over het eindresultaat:

Aawh, een hartje! Dankzij een vlotte en scherpe uitleg van Ramona ging het vuurspuwen zelf eigenlijk bijzonder voorspoedig, en er werden al snel mooie patronen van vuur in de lucht getekend!

Oh, tip van de dag: boterhamzakjes! Ideaal om over je flitsers te doen bij gebrek aan een betere regenhoes. M'n SB900's leven nog :)

 

Donderdag - het verlaten hotel

 

Donderdag was gelukkig de hele dag degelijk bewolkt en droog. Ideaal fotoshoot weer als je wil belichten met flitsers!

Doel van de dag was om een aantal fotoshoots te doen bij een vervallen hotel ruine. We splitsten onszelf in 2 teams en zijn aan de slag gegaan.

Voor de eerste shoot hadden we een een gevechts re-enactment midden in de bossen in gedachten.. because! Qua belichting heb ik hier gespeeld met 'fake' zonlicht. Oftewel een hoop oranje flitsers van links opzij van 2.5 meter hoogte naar beneden gekanteld, en dat met het aanwezige licht mengen tot een mooi geheel.

De resultaten daarvan moet ik nog bewerken, maar alle 'epic' plaatjes zitten er zeker wel weer tussen! Met dank aan Ed en Ramona voor het modelleren!

 

 

 

Voor shoot #2 wilde ik een andere kant op gaan. In de hotelruine hebben we een soort eenzaam/verlaten contrast proberen neer te zetten tussen een lief meisje in een wit jurkje in een naargeestige, lege omgeving. We vonden in de grote koffer vol leer, lak en latex ook een lieflijk wit jurkje, en zijn daarmee aan de slag gegaan.

 

 
Toegegeven.. ik faal dus in thema's volgen. Beide fotoshoots voldoen tot nu toe totaal niet aan het thema fetish glamour... maar ik kon het niet laten! Dit gebouw vroeg er gewoon om!

En daarnaast.. dit gebouw vroeg ook om iets anders. Ik had laatst van Eline de tip gekregen om vooral niet te vergeten textuurtjes te fotograferen, want je weet maar nooit wanneer je een textuurtje nodig hebt voor een fotobewerkingsproject. Ik ben dan ook gelijk druk bezig geweest elk muurtje, hoekje en kiertje los op de foto te zetten. Goed ben ik er nog niet in, want achteraf zie ik nog tig textuurtjes waar ik nu wel plannen bij zie, maar goed.. stapjes!

De andere fotografen zijn gelukkig wel druk bezig geweest met het thema, en ik zag in de gauwigheid een aantal prachtige (glimmende) foto's langskomen! Aan het einde van beide shoots nog z'n allen veel gebabbeld en bewerkt, en daarmee was de dag eigenlijk al snel weer om!

Die avond hadden we nog even extra geluk. De wolken verdwenen en er was prachtig avondlicht! Mirjam, Ramona en ik konden het niet laten om nog even de berg op en de bossen in te duiken! Het resultaat daarvan vind je onderaan deze post. Nu eerst de vrijdag!

 

Vrijdag - het treinstation

Het viel reuze mee! We zijn slechts 2x aangehouden door de politie en....

Oh wait, even terug. 

Vrijdag zijn we afgereisd naar Montzen Gare, een verlaten treinstation vol troep waar nog eens 3 extra modellen, 2 visagistes en 1 fotograaf aanwezig waren om het thema eens echt leven in te blazen! Latex! Catsuits! Lak! Strak! Alles wat 'fout' is dus! :)

In dit geval waren er dusdanig veel modellen dat we als fotografen snel ieder onze eigen niche vonden en daarbinnen ons helemaal konden uitleven! Mirjam liet mensen door ramen springen, Wijnand was druk bezig met een oude kraan, Steve liet mensen liften en ik ben aan de slag gegaan met over-the-top gekleurde flitsers.

Deelthema: Charlies Angels! Oftewel 3 modellen in strakke catsuits, een stapel (speelgoed) wapens, en alle poses die we daarbij uit de kast konden halen. Klinkt als een goed begin! De foto daarvan laat ik over aan Mirjam om te publiceren, maar bij deze wat variaties op het thema!

 

Links: Sara MUA: Rosanne van der Heijden -- rechts: Quirine, MUA: Jacqueline Konings

Modellen: Quirine en Kelly, MUA: Jacqueline Konings

Heerlijk om met zo'n enthousiast team leuk aan de slag te kunnen! Resultaten worden bewerkt, maar ik ben er zeker tevreden over!

Als laatste (of eigenlijk als eerste) ook nog een shoot neergezet van een cosplay kostuum van Ramona, geheel in stijl bewerkt tot een cartoonesque sfeertje. Bij deze een preview:

Cluster - een cosplay karakter van Ramona. Zie http://orkfotografie.nl/shoots/cluster voor de hele shoot

 

Station Montzen

 

Station Montzen zelf is helaas niet meer wat het geweest was.

Tot vorig jaar stonden hier nog tigtallen prachtige wagons, ideaal voor urbex shoots of gewoon om te genieten van een stukje historie en verval. Helaas zijn deze inmiddels allemaal afgevoerd. Het station is dan ook leeg. Echt leeg. En vuil. Mooi voor scenische plaatjes, maar een nadeel als je voor elke shoot besluit een peron of tig terug of heen te willen gaan.. perron af, over rails, perron op, perron af... stiekem best een hoop smerig klauterwerk. 

Naast de perrons stonden nog een rij kleine kantoortjes, wachtkamers en machinekamers. Ook deze waren inmiddels volledig vervallen en uitgewoond. Jammer, al geeft het ook weer ruimte voor foto's. Zoals deze hiernaast van Michelle, geschoten in de oude wachtkamer/loket ruimte van het station.

Halverwege de dag kwam de politie ook nog even langs. Of we hier wel een vergunning voor hadden? Uhm... ja? Nee? Met wat uitleg van onze kant en een volledige ID check van hun kant mochten we gelukkig doorgaan met shooten. 

Ook Montzen bleek een prachtige locatie te zijn om vooral veel textuurtjes te schieten, dus dat heb ik vrolijk doorgezet. Daarnaast ook nog veel kunnen leren door gewoon eens niet te schieten en op te letten wat anderen doen. Erg leerzaam, en ik ben dan ook benieuwd naar alle foto's die nog gaan volgen! Oh, en bonus: behind the scenes foto's van mezelf! Met dank aan Mirjam Offeringa en Steve Thé voor het maken.

 

 

 

Hmm.. ik moet het toch echt eens afleren voor elke foto mezelf gelijk op de grond te gooien in de meest stoffige locaties.. m'n kleding overleeft dit niet. :)

Meer weten? Check hier alle foto's van deze blog post in groter formaat, of lees en een ander perspectief van dezelfde dag na op de blog van Mirjam.

 

Een mooi moment

Als afsluiter een foto van donderdag waar ik toch wel trots op ben! Het idee voor deze foto had ik al een tijdje in m'n hoofd maar de Neerlandsche druilerigheid en bij gebrek daaraan de meestal te druk bezochte bossen staan vaak niet toe dat je dit in alle rust kan doen. Nu wel.

Bij deze!

Serenity, geschoten 's avonds tijdens de enige zon die we hebben gezien.


Comments

Ork fotografie
@Manon, tof! Ik heb je een email gestuurd! Groetjes, Ork
Manon(non-registered)
Hallo Ork,

Mijn ouders zijn dit jaar 25 jaar getrouwd en wij willen graag voor hen een fotoshoot doen op een oud treinstation. Ik zie dat jij geweldige foto's hebt. Mag ik vragen hoe duur het is om foto's bij jou te laten maken.
Met vriendelijke groet,
Manon Peeters
No comments posted.
Loading...
Over Ork

Ork de RooijOrk de Rooij

Ork is een fotograaf uit Utrecht. Hij vond zijn passie in fotografie van mensen, zowel tijdens evenementen of juist in de studio. Ork staat bekend om zijn gedreven aanpak, waarbij hij open staat voor innovatieve ideeën die zowel het model als de fotograaf verder brengen in het maken van de perfecte foto.

Archive
January February March April May June July August September (1) October November December
January February March April (2) May June July August September October November (1) December (1)
January February March (1) April (1) May June (1) July August September October November December (1)
January February (1) March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February (1) March (1) April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
Subscribe
RSS